دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

بیرون زدن شست پا

بیرون زدگی شست پا
اگر شست پا دچار انحراف شود به آن هالوکس والگوس می گویند. هالوکس والگوس در خانمها بیشتر دیده می شود. این حالت زمینه ارثی دارد و در بالغین عوامل محیطی مثل کفش تنگ و پاشنه بلند آنرا تشدید می کند.اما نوعی از آن که در جوانتر ها دیده می شود کمتر به کفش تنگ ارتباط دارد.

در برخی از بیماریها مثل فلج مغزی هالوکس والگوس بیشتر دیده می شود. بررسی بیشتر با عکس رادیوگرافی ساده در حالت ایستاده انجام می شود
بر روی برجستگی استخوانی در زیر پوست کیسه کوچکی بصورت طبیعی وجود دارد که به آن بورس می گویند ولی با فشار کفش این کیسه التهاب پیدا می کند و دردناک می شود.

درمانهای طب فیزیکی ( غیر جراحی) این حالت:
استفاده از کفش مناسب: نباید کفش فشار زیادی به شست وارد سازد.در مواردی می توان با چکش کاری روی چرم محل شست را گشادتر کرد.قرار نگرفتن محل دوخت و درز کفش روی شست: در برخی کفشها محل دوخت در سمت داخل و روی شست قرار دارد.

باید توجه کرد که چرم به تدریج خود را تطابق می دهد و اصطلاحا جا باز می کند اما خط دوخت این خاصیت را ندارد. گاهی تنها توجه به این نکته بیمار را از درد پا نجات می دهد.در کسانی که حرکت شست دردناک است.بهتر است کف کفش انعطاف پذیری کمتری داشته باشد تا فشار روی مفصل شست کمترشود.

استفاده از ارتوزها مثل لای انگشتی:
در مواردی که شست به انگشت دوم فشار وارد می کند و باعث درد می شود لای انگشتی موثر است.در صورت قرار دادن لای انگشتی، باید توجه کرد که اگر اندازه کفش مناسب نباشد، خود لا انگشتی می تواند علایم بیمار را بدتر کند. حفظ حرکت شست با ماساژ و حرکت دادن روزانه شست نیز می تواند کمک کننده باشد.جراحی شست مشکل می باشد و در 60 درصد موارد بخصوص در جوانتر ها با عارضه همراه است.

نام بیماری به انگلیسی: (Hallux Valgus (Bunion Deformity

بیماریهای پا


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی