دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

وسایل کمک حرکتی

وسایل کمک حرکتی وسایل کمک حرکتی وسایلی هستند که همانطورکه از نامشان پیداست برای کمک به حرکت طراحی و ساخته شده اند. برای استفاده از این وسایل ابتدا باید بیماری شناخته شود و نوع وسیله کمک کننده توسط پزشک تعیین شود اما نکته مهمتر این است که آیا بیمار مایل به استفاده از این وسیله می باشد یا نه. در صورت استفاده باید اندازه وسیله تعیین شده ونحوه استفاده به بیمار آموزش داده شود. باید توجه داشت که این وسایل همانند دارو خود دارای عوارضی می باشند که در تجویز آنها توسط پزشک در نظر گرفته می شود.

وسایل کمک حرکتی به دلایل مختلفی تجویز می شوند مثل استفاده از عصا برای کم کردن فشار وزن بر روی مفاصل در ارتروز یا افزایش تعادل در درگیری اعصاب در دیابت یا برای پیشگیری از خمیده شدن بدن در پارکینسون یا حتی در فردی که بعللی از ایستادن یا راه رفتن بعلت ترس خود داری میکند استفاده می شود. این وسایل نیروهای وارد شده به مفاصل را پخش کرده بخشی از وزن را به دست منتقل می کنند.

اندازه عصا: طول عصا معمولا باید تا برجستگی استخوانی استخوان ران باشد. عصای کوتاه باعث خمیده شدن بدن شده و عصای بلند باعت فشار به کمر و کمردرد شده احتمال زمین خوردن از پشت را زیادتر می کند. سر پلاستیکی عصا نیز باید در صورت ساییده شدن تعویض گردد.

برخی از عصا ها سه یا چهار سر دارند که راحتتر بر روی زمین قرار می گیرند اما احتمال گیر کردن پای بیمار به آنها بیشتر است.

عصای زیر بغل معمولا در جوانان استفاده می شود . بستن پارچه به دور قسمت زیر بغل آن اشتباه رایجی است. استفاده نادرست از این نوع عصا رایج است و حتی باعث اسیب عصبی می شود.نحوه استفاده از این عصا حتما نیاز به آموزش دارد.

والکر وسیله دیگری است که معمولا برای افراد سالمند یا افرادی که تعادل کافی ندارند بکار می رود. بهتر است والکر دارای چرخ جلو باشد تا نحوه راه رفتن با آن تا حدودی طبیعی تر باشد.

عنوان مطالب

سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی