اسكوليوزبه انحراف جانبي ستون فقرات اسكوليوز ميگويند. در فرد مبتلا به اسکوليوز به دليل تغيراتي كه در ستون فقرات ايجاد مي شود، دنده ها نيز تحت تاثير قرارگرفته و برجستگي در پشت ايجاد مي كند.
در صورتي كه اسكوليوز طي سالهاي رشد درمان نشود ميتواند به دفورميتي شديدي تبديل شده و ظاهر فرد را نيز تحت تاثير قرار دهد. يکي از راههاي درمان اسکوليوز استفاده از بريس مي باشد . بهترين زمان جهت درمان اسكوليوز با بريس، زماني است كه هنوز بدن در حال رشد است.
علت استفاده از بريس در اسكوليوز:
هدف استفاد ه از بريس، ممانعت از پيشرفت اسكوليوز تا زماني است كه رشد فرد به اتمام برسد. بريس به صورت دائمي اسكوليوز را بهبود نمي بخشد اما از بدتر شدن و پيشرفت بيماري، ممانعت مي نمايد.كساني كه از بريس استفاده مي كنند، زندگي كاملآ عادي دارند و مي توانند در فعاليت هاي متفاوت ورزشي، تفريحي و آموزشي، شركت كنند.
انواع بريس مورد استفاده در اسکوليوز:
بريس با اعمال فشار بر پشت و دنده ها، ستون فقرات را در وضعيت صاف و مستقيم قرار مي دهد. انواع مختلفي از بريسها براي اين منظور ساخته مي شوند ، شايع ترين بريسها بريس ميلواکي و بريس بوستون است.
بريس ميلواکي:شامل ميله های فلزي ، قطعه گردني و بخش لگني و تعدادي بالشتک نرم است کهبه ستون فقرات فشار اعمال مي کنند.
بريس بوستون:اين بريس از جنس پلاستيک بوده و بر اساس شکل بدن هر بيمار ساخته ميشود و از پهلو تا زير بغل قرار ميگيرد. پدها جهت اعمال فشار داخل بريس قرار ميگيرند.
بريس بوستونمدت
زمان پوشيدن بريس:
اسكوليوزبريس در هر روز بايد 23 ساعت پوشيده شود تا زماني كه تيم درمان تعيين كند كه فرد به بلوغ رسيده، در اين موقع، پوشيدن بريس فقط به صورت شبانه صورت مي گيرد و كم كم كنار گذاشتن بريس شروع خواهد شد. اکثر کساني که از بريس استفاده كرده اند، نتايج موفقيت آميزي در بر داشته يعني انحراف ستون فقرات آنها بعد از پوشيدن بريس، پيشرفت چشمگيري نكرده است.
روش پوشيدن بريس:
نحوه قرار گرفتن صحيح بريس بروي بدن آموزشداده ميشود. ساده ترين روش به شرح زير است:
براي بستن بندهاي بريس از ناحيه لگن به جلو خم شده، و بندها يكي يكي به سمت خارج، پائين و دور از سگك كشيده شوند. اول بند پائين، سپس بالا و بعد بند وسطي در سگك محكم شود. محكم كردن بندها ادامه يافته تا بريس سفت و محكم روي بدن قرار بگيرد. انجام اين کار نياز به تمرين دارد و در اوايل براي بستن بريس ممکن است نياز به کمک باشد.
بريس بايد تا حد ممكن سفت و محكم باشد . فشار بريس بر بدن بتدريج در عرض يك ماه به حداكثر مي رسد. بايد در محل هاي فشار بريس، قرمزي بوجود آيد. قرمزي بايد بيشتر از پانزده دقيقه باقي بماند اما در زمان كمتر از از نيم ساعت برطرف شود. بدن نبايد در بريس حركت داشته باشد. در غير اين صورت بريس پوست را تحريك مي كند. حتما ستون فقرات در وسط بريس باشد.
محل قرار گرفتن پدهاي كمري درست بالاي لگن و زير پائين ترين دنده است. هنگام استفاده از بريس به نقاط قرمز رنگ پوست توجه زيادی شود. اگر مناطق قرمز رنگ با برداشتن بريس پس از 30 دقيقه از بين نرفت، ارتز نياز به تنظيماتي دارد و به ارتزيست مراجعه گردد.
محافظت از پوست:
حمام براي محافظت از پوست ضروري است. در دو يا سه هفته اول پوشيدن بريس، بروي مناطق حساس مثل برجستگي بالاي لگن، الكل ماليده شود.هميشه يك زير پوش نازك، بدون درز جانبي زير بريس پوشيده شود، بهتر است اين زير پوش فقط يك درز عمودي در وسط پشت جائي كه فضاي بريس باز است داشته باشد.از ماليدن كرم، يا پودر روي پوست زير بريس خودداري شود چون سبب نرم شدن پوست و آسيب آن مي گردد.
برنامه درماني پوشيدن بريس:
حدود 2 يا 3 هفته طول مي كشد تا پوشيدن بريس به صورت 23 ساعته انجام شود. عمل بر طبق برنامه زير سبب مي شود كه پوست و عضلات براي پذيرش بريس، آماده گردد.
در اين مرحله كه در هفته سوم است بايد ساعت پوشيدن بريس به 18 ساعت برسد. در صورت بيدار شدن از خواب با بريس در شب اول مي توان آن را در آورد و بدون بريس خوابيد ، در صورت بيدار شدن در شب دوم ، چرخيده و سعي کنيد با بريس بخوابيد.
پس از 3-2 هفته به اين مرحله رسيده و بريس را به صورت 23 ساعت در روز پوشيده و فقط براي لباس پوشيدن، حمام كردن مي توان بريس را 1 ساعت در آورد.
مراقبت از بريس:
اسكوليوز هر روز بريس با دستمال خيس تميز شود و جهت جلوگيري از تغيير شكل ميله هاي بريس ، نبايد بريس با اجسام سخت برخورد كند. در آغاز پوشيدن بريس هر 2تا3 هفته يکبار و پس از آن هر دو ماه يكبار براي چك بريس به ارتزيست مراجعه شود.
تمرين درماني اسكوليوز:
بخش تكميل كننده برنامه درماني ، انجام تمرينات ورزشي به صورت صحيح و مداوم است که اين تمرينات باعث تقويت عضلات ، افزايش انعطاف پذيري ستون فقرات و کاهش خستگي ميشود با بريس همه فعاليتها به جز ورزشهاي تماسي مثل فوتبال و همچنين ژيمناستيك قابل انجام است. شنا و بارفيكس بهترين ورزشي است كه مي توان بدون بريس انجام داد. تمرينها به دو صورت با بريس و بدون بريس انجام مي گيرند.
تمرينات بدون بريس:
1)در حالي كه بروي شكم دراز مي کشيد ، گردن خود را به يك سمت چرخانده، از يك نفر بخواهيد كه دو طرف ناحيه باسن و كمر شما را محكم نگه دارد، سپس سمتي را كه در سمت برجستگي پشت شما قرار دارد، تا حد ممكن به زانوي همان طرف نزديك كنيد و دست ديگر را از بالاي سر خود دور كنيد و مدتي در اين وضعيت نگه داريد.
2)روي شكم دراز بكشيد، از يك نفر بخواهيد دو طرف ناحيه باسن و كمر شما را محكم نگه دارد، دستها يتان را پشت سر حلقه كنيد، تنه خود را به طرف سمت برجسته پشت، نزديك كنيد..Anchor
فایل ورزشهای اسکولیوز را می توانید از ورزشهای اسکولیوزدانلود کنید.
سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی
آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1