دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

نخاع چيست

ميتوان نخاع را بزرگترين عصب بدن ناميد. اعصاب ساختمانهاي طنابي شكلی ميباشند كه از رشتههاي عصبي كوچكتر تشكيل شدهاند. نخاع مانند كابل اصلي تلفن عمل ميكند و مغز را به ساير قسمتهاي مختلف بدن متصل ميسازد. اگر تصور كنيم كه نخاع بصورت كابل اصلي تلفنخاع ن عمل ميكند, مركز اصلي تلفن مغز بوده و قسمتهاي مختلف بدن مشتركين تلفن ميباشند. پيامها از مركز تلفن به مشتركين رسيده و همچنين از مشتركين به مركز تلفن ميرسد. به اين معني كه دستوراتي كه منجر به حركت اندامها ميشود از مغز صادر شده و از طريق نخاع و سپس اعصاب محيطي به عضلات ميرسند و بعلاوه گيرندههاي حسهاي مختلف مثل حس لمس و يا درد، حس را ثبت كرده و اين حسها از طريق اعصاب محيطي به نخاع رسيده و بعد به مغز ميرسند و باعث ميشوند مغز حسهاي مختلف را درك كند. از حسهاي مختلف ميتوان به حس لمس، گرما , سرما و درد اشاره نمود. طول نخاع حدود 45 سانتيمتر است و از پايين مغز شروع شده و تاحدود كمر ادامه مييابد.

سي و يك جفت عصب از نخاع خارج ميشود. اين اعصاب از قسمتهاي مختلف نخاع خارج شده و عمل قسمتهاي مختلف بدن را كنترل مينمايند. اين اعصاب به صورت زير دستهبندي ميشوند.

گردني : 8 عصب؛ كه كنترل گردن بازو و دستها را به عهده دارند.

پشتي (سينهاي): 12 عصب؛ كنترل تنه و عضلات فوقاني شكم را بعهده دارند.

كمري : 5 عصب؛ كنترل عضلات پايين شكم و قسمتهاي مختلف اندامهاي تحتاني را برعهده دارند.

خاجي : 5 عصب؛ كنترل قسمتهاي پاييني اندام تحتاني را برعهده دارند همچنين عملكرد مثانه روده و اعمال جنسي توسط اين اعصاب كنترل ميشود.

دنبالچه :يك عصب؛ آخرين قسمت نخاع را بر عهده دارد.

سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی

عنوان مطالب



آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی