دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

نياز به جراحي ستون فقرات پس ازآسيب نخاع

اگر چه در حال حاضر براي درمان قطع نخاع روش جراحي وجود ندارد(پيوند نخاع فعلا در حد کار تحقيقاتی است) اما ممكن است به دو دليل عمده به جراحي ستون فقرات نياز باشد. يكي براي بيرون آوردن قطعات استخوان يا ديسك كه ممكن است بر روي نخاع يا ريشههاي عصبي فشار وارد سازند و دومين دليل براي حفظ پايداري ستون فقرات.

پس از بررسيهاي لازم در مورد نياز به جراحي و اينكه آيا ستون فقرات ناپايدار است تصميم ميگيرند در آسيبهای“ پايدار“ تنها تنه مهره دچار شكستگي شده و رباطها آسيب نديدهاند. بسياري از شكستگيهاي پايدار مهرهها نياز به عمل جراحي ندارند. اگر فرد دچار آسيب «پايدار» باشد و نياز به جراحي نداشته باشد ممكن است نيازمند به استفاده از «بریساشد.

وظيقه بريس جلوگيري از حركت بيش از حدستون فقرات و كمك به بهبود شكستگي است. در آٍسيبهاي گردن معمولاً ار بريس«هيلو »يا «فيلادلفيا» استفاده ميشود. در آسيبهاي ناحيه سينهاي يا كمري از بريس پلاستيكي، ژاکت تنه و .. استفاده ميشود.

آسيب «ناپايدار» ستون فقرات وقتي ايجاد ميشود كه رباطها نيز آٍسيب ديده باشند. آسيب رباطها باعث ميشود مهرهها از جاي خود بيرون آمده و بر روي نخاع فشار وارد سازند.

در طي عمل جراحي مهرهها به جاي خود برگردانده ميشوند و توسط استخوانی که از لگن يا پا بدست ميآيد و پيچ, مهره و ميله در جاي خود ثابت نگهداشته ميشوند.عمل جراحي براي هر قسمت متفاوت بود و بستگي به محل آسيب دارد.

اينكه چه مدتي بايد از بريس استفاده نمود بستگي به نوع آسيب شدت و وسعت آسيب و سرعت بهبود بيمار دارد . نتايج مشاهده شده در عكسهاي راديوگرافي به تصميم گيري كمك ميكند و معمولاَ بين دو تا چهار ماه بايد از بريس استفاده شود.

سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی
عنوان مطالب


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی