دکتر غلامرضا رئیسی

متخصص طب فیزیکی و توانبخشی


مطب دکتر رئیسی

پله و سالمندی

پله و سالمندی

پلهها محل شايع سقوط و آسيب شديد در افراد مسن است. بيشتر حوادث هنگام پائينآمدن از پله اتفاق ميافتد. ديدن لبههاي پله عامل مهمي در بالا و پائين رفتن بيخطر از پلهها است.

فرش كردن پلهها با موكتهاي نقش دار ميتواند باعث اختلال در ديدن لبههاي پله و زمين خوردن شود. طول و ارتفاع پله ها بايد متناسب باشد ارتفاع پله نبايد بيشتر از 18 سانتيمتر و عمق آن نبايد كمتر از 28 سانتيمتر باشد. استفاده از پلههائي كه لبه آن جلو است ميتواند باعث گيركردن پا و زمين خوردن شود همچنين پلههائي كه لبه آن گرد تراش داده شده باعث ليزخوردگي افراد ميگردد.

از نور كافي در پلهها استفاده شود. سعي شود پلهها مفروش شوند. فرش به كار رفته (مثلاً موكت) حتماً چسبندگي كافي به سطح زيرين داشته باشد.
از فرشهاي نقشدار استفاده نشود. كليد برق بايد هم در ابتدا و هم در انتهاي پلهها باشد . (از كليد رابط استفاده شود.) بهتر است لامپهاي كوچكي هنگام شب در ابتدا و انتهاي پله روشن باشد.
از مفروش كردن پله با سطوحي كه درخشندگي دارند اجتناب گردد. اگر نور پنجره به پله ها ميتابد نور با استفاده از پرده كنترل شود تا باعث ايجاد درخشندگي نشود. لبه پلهها با رنگ مشخصي رنگ آميزي گردد يا از يك لايه چسب محكم و مشخص در لبه پله استفاده شود.
در فروشگاهها حتيالامكان از پله برقي استفاده نشود (پله برقي يكي از علل شايع زمينخوردگي افراد سالمند است). هميشه و در همه جا (منزل، اداره، فروشگاه) دست به نردههاي اطراف پلهها تكيه داده شود. در صورت وجود درد در زانو يا پا در بالا رفتن از پله ابتدا پاي سالم را در پله بالاتر قرار داده و بعد پاي دردناك را و هنگام پائين آمدن از پله ابتدا پاي دردناك را پائين قرا داده و سپس پاي سالم پائين گذاشته شود.

سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی


آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
بیوگرافیآدرس و تماسنوار عصب و عضلهبیماریهای عضلانی اسکلتی توانبخشی فلج صورتتوانبخشی کف لگنارتوز، پروتز، کفش و وسایبیماریهای مغز و نخاعتوانبخشی کودکانتوانبخشی دیابتدردطب ورزشطب سالمندانسوالات پزشکیمطالب تخصصی و فوق تخصصیENGLISHصفحه اصلی