كمر درد در دوران سالمندي شايع است و علل متعددي باعث ايجاد آن ميشود. كمر درد در سنين بالاي 50 سالگي نياز به معاينه و انجام آزمايشات مختلفي دارد. لذا در صورت كمردرد مشاوره با به پزشكمتخصص طبفیزیکیو توانبخشیضروري است . در اينجا فقط به چند مورد جهت پيشگيري از كمردردهاي معمول ميپردازيم:
1) از بلند كردن جسم سنگين خودداري گردد. در آغوش گرفتن و بلند كردن كودكان ميتواند باعث شكستگي ناگهاني مهره كمري شود. در افرادی که توانائی حرکت کمر و زانو، حفظ شده است، برای بلند کردن اجسام بجای خم کردن کمر ، زانوها خم شوند. بطور کلی خم شدن از کمر باعث فشار به ستون فقرات کمری می گردد.
2) قبل از عطسه يا سرفه عضلات شكم سفت شوند. اين كار باعث ميشود فشار كمتري به عضلات كمر وارد شود.
3) ورزشهاي كمر به طور مرتب انجام گردد.
4) براي كاهش فشار به كمر هنگام خوابيدن روي تخت ابتدا در لبة تخت نشسته سپس كمي روي لگن چرخيده، سپس زانوهاي بالا آورده شود و بعد به آرامي كمي خم شده وبالا تنه توسط بازوها بالا كشيده شود. براي خارج شدن از تخت اين كارها برعكس انجام مي شود.
5) در صورت نياز به نشستن طولاني مدت، هر بيست دقيقه بلند شده و كمي به كمر كشش ملايم داده شود.
6-در صورت وجود سائيدگي كمر هنگام رانندگي هر بيست دقيقه تا نيم ساعت از اتومبيل پياده شده و چند قدم راه رفته و به كمر كشش ملايم داده شود. هنگام پياده شدن از اتوموبيل مانند شکل مقابل، از دستها کمک گرفته شود.
سطح مطلب: عمومی، کارشناسی، تخصصی و فوق تخصصی
آدرس مطب : 1
تلفن : 1 - 1